Новини

15.03.2016

Министърът на отбраната Николай Ненчев: При най-малките нарушения, ще бъда безкомпромисен

След получените сигнали и в изпълнение на правителствената политика, министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди извършването на пълна проверка на дейността на Главна дирекция „Отбранителна аквизиция”, управлявана от Венислав Цанов. Тя ще бъде извършена от Инспектората на Министерството на отбраната. „При най-малките нарушения, ще бъда безкомпромисен“, подчерта министър Николай Ненчев. За да се създаде възможност за независимост на тази проверка, директорът на Главна дирекция „Отбранителна аквизиция” от днес е в неплатен отпуск.

Министърът на отбраната ще проведе среща с председателя на Сметната палата Цветан Цветков за извършване на тематична проверка на обществените поръчки, провеждани от главната дирекция.

„Уверявам Ви, че съм изключително прецизен към организирането и провеждането на обществени поръчки в Министерството на отбраната и ще бъда безпощаден към най-малкото съмнение за корупционни практики“, заяви министър Ненчев. Той посочи, че критериите към участващите и прозрачността във всяка една сделка са водещото начало при сключването на всеки един договор.

» назад