Новини

26.09.2011

Генерал Симеон Симеонов и адмирал Самюъл Локлиър ІІІ ще подпишат Декларация за приключването на програмата за присъединяване на Въоръжените сили на Република България в НАТО

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командващият Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол адмирал Самюъл Локлиър ІІІ ще подпишат утре, 27 септември, Декларация за приключването на програмата за присъединяването на Въоръжените сили на Република България в НАТО.

Церемонията по официалното посрещане на адмирал Самюъл Локлиър ІІІ ще започне в 09.00 ч. пред Паметника на Незнайния воин.

След нея адмирал Локлиър ще се срещне с министъра на отбраната Аню Ангелов, а по- късно и с началника на отбраната генерал Симеон Симеонов.

Церемонията по официалното подписване на декларацията ще започне в 11.10 ч. в зала „Тържествена” на Министерството на отбраната.
По време на визитата си у нас адмирал Локлиър ще посети и Народното събрание, където ще се срещне с председателя на Комисията по външна политика и отбрана Доброслав Димитров.

Журналистите, които желаят да отразят церемонията по подписването трябва да бъдат в 10.50 ч. в Министерството на отбраната. Ще бъдат допускани само постоянно акредитираните журналисти.

» назад